DANSKURSER höst 2019

HIP HOP

HIP HOP 

ålder 6-7år, 8-12år, 13+år, 35+år

Nybörjare, Fortsättning (dansat minst två år) & avancerad

På dessa lektioner får du arbeta med grunder inom Hip Hop, både Old School och New School. Fotarbete, Grooves, freestyling och rytmik men också eget uttryck och koreografi. Du kan förvänta dig hårt arbete, många skratt och teamwork. Våra dansledare:

Marie Tuvesson   Hip Hop F 10-12 år, Hip Hop N/F 13+ år, Hip Hop Av 13+år

                                 Hip Hop N 8-12 år, Hip Hop Ö 6-7 år, Hip Hop F 8-9 år

Lina Jonsson       Hip Hop 35+ år

CONTEMPORARY

ålder 13+år

Nybörjare & Fortsättning

Contemporaryklasserna är för dig som vill utforska hur dina känslor kan förmedlas i rörelse. Du får arbeta med golvteknik, flow, känsla, eget uttryck och experimentella koreografier som influeras av Hip Hop, Modern Dans, Waacking och Lyriskt. Musiken vi använder varierar i allt från instrumentalt till hip hop. Varje lektion börjar med uppvärmning i teknik och rörelse och därefter koreografiarbete under ledning av Lina Jonsson. 

CONTEMPORARY

BREAKDANCE

BREAKDANCE

ålder 6-12 år

Nybörjare & fortsättning (dansat minst två år)  

På dessa klasser snurrar vi, vänder oss upp-och-ner och rör på oss till funk/soul- och hiphopmusik som t.ex. James Brown,  Nicole Willis, Wu-Tang Clan, Gang Starr m.fl. Vi lägger stort fokus på de mest grundläggande stegen i breaking innan vi jobbar oss vidare mot mer avancerade moves. Hårt jobb och svettiga klasser utlovas, men viktigast är förstås att lära sig dansa och att ha kul. Under ledning av Hasan Alhamsho.

STREETJAZZ

ålder 10-12 år, 13+

Fortsättning (dansat minst 2 år) & avancerad

Varje lektion börjar med uppvärmning i teknik och rörelse och därefter koreografiarbete under ledning av Lina Jonsson. På dessa klasser experimenterar vi med uttryck och känsla till olika typer av nutida musik. Här får du testa på hip hop, jazz, waacking, vogueing och lite runway. Vi jobbar med olika typer av rörelsekvaliteter och dynamik och kombinerar dessa stilar i koreografi, både lyrisk och commercial. Vi dansar till musik av bl.a Janet Jackson, Rihanna, NAO m.fl. 

Våra dansledare:

Marie Tuvesson                             Streetjazz N/F 10-12 år

Lina Jonsson/Marie Tuvesson        Streetjazz F 13+ år, Streetjazz Av 13+ år

streetjazz

jazz

JAZZ 

ålder 13+

Avancerad

Under jazzklasserna fokuserar vi på uttryck, teknik och rörelsekvalitéer! Vi arbetar med att "dansa med hela kroppen", över hela golvet och mycket flow, piruetter och golv. Denna danskurs riktar sig till dig som vill bibehålla din befintliga dansteknik och vill utvecklas ännu mer som dansare! Under ledning av Eloise Hjärtström.