BEATS DANSSTUDIO

Beats Dansstudio är föreningens dansstudio där du kan ta dansklasser under höst- och vårterminerna, varje sommar anordnas också dansläger, BEATS SUMMER DANCE CAMP. Dansstudion riktar sig till dig som vill dansa Hip Hop, Streetdance, Breakdance eller Jazzdans samt Contemporary med influenser från Hip Hop. Vi älskar att experimentera med dansstilar och hur vi kan kombinera rörelser och kvalitéer dansstilsöverskridande i våra koreografier. Om du gillar att titta på "Hip Hop Choreography", "Contemporary Hip Hop", "Commercial Jazz" eller "Streetfusion" på youtube, så är det hos oss du ska dansa! Vi erbjuder dans för barn, ungdomar och vuxna från nybörjare till avancerad nivå. Kontakta gärna oss och se vad vi har att erbjuda just nu!             

 

Varje termin arbetar vi med ett tema som sätter den konstnärliga riktningen i våra koreografier. Vi har haft teman som INTEGRATION och NORM, där det första temat fokuserade på etnicitet-, ålders- och könsintegration och andra temat NORM lät oss utforska vad det finns för samhällsnormer som hindrar oss att vara oss själva fullt ut. Årets tema (2018) är MOD! Vi på Beats älskar att utbilda och samtalar ständigt med våra elever om vår samtid, hur de ser på sin framtid och hur vi tillsammans vi kan göra världen till en bättre plats med dans som verktyg!                                                                

Alla våra dansledare/danslärare får utbildning inom norm- och samhällskritiskt lärande, didaktik och pedagogik. Vi utgår från att varje danselev är jämlik och att de varken är sitt kön, sin etnicitet eller sin samhällsklass. För oss är det viktigt att alla elever känner sig sedda och hörda för den de är oavsett kontext! 

Nyfiket lärande

Det ska vara roligt att lära sig nya saker! På Beats Dansstudio har vi fokus på att skapa en tillåtande miljö med högt i tak för att stimulera elevernas skapandelust och konstnärskap. Där "ett fel" kan utvecklas till ett nytt ballt danssteg som man annars kanske inte hade gjort/tänkt, där vi frågar "HUR högt kan du hoppa" istället för att "nu SKA du hoppa högt", där eleverna får vara med att skapa konstnärligt. Vi lägger stor vikt vid vilka ord vi använder i danssalen med våra elever och arbetar medvetet med att forma nyfikna elever istället för presterande elever utan att kvalitén eller nivån på dansen uteblir. 

empatiträning

I den tid vi lever i just nu upplever vi att empatiträning är en nödvändighet redan från tidig ålder. Under våra dansklasser arbetar vi med eleverna; att lika viktigt som det är att ta plats, lika viktigt är det att kunna ge plats. Vi använder oss av dansövningar där eleverna får se varandra, möta varandra i samtal och tankar, dansa med varandra i cyphers eller 1 vs 1 (battle-träning) under lektionstid. Detta gör att våra elever lär känna varandra bättre, se varandra, får ökad förståelse för kroppens möjligheter och hur vi kan inspireras av varandras rörelser. 

VUXENANSVAR

“Var den som du behövde, när du var ung.” Vi tror på vuxenansvar och att våga ta de “jobbiga samtalen” om psykisk ohälsa, kroppsaktivism och utanförskap/mobbing, vilket är synligt under våra föreställningar, koreografier och förhållningssätt i danssalen, sociala medier och övrig kontakt med våra elever. Vi vill även att våra elever ska få mötas över "åldersgränserna" där yngre elever kan få äldre förebilder i danssalen och där äldre elever kan få se hur fantastiska barn och ungdomar det finns! Vi vill att elever ska kunna umgås och dansa tillsammans oavsett nivå eller ålder.

KVALITÉ

Vårt mål med Beats Dansstudio är att fylla de “danshål” som finns i Piteå & Älvsbyn. Vi vill att elever som gått ut danslinjen på Strömbackaskolan ska ha möjlighet till att fortsätta sin träning på hög nivå. Vi vill att barn, ungdomar och vuxna ska ha tillgång till urban dans såsom breakdance, hip hop, waacking, house etc. i Piteå Kommun. Vi vill erbjuda den dans som inte funnits i Piteå tidigare. Vi vill ha en levande danskultur i Piteå, där det ska vara lätt att dansa oavsett dansstil! 

Från tidig ålder får eleverna arbeta lustfyllt med danssteg, koreografi och musikalitet. Redan från 6 års ålder får de lära sig hur de kan förhålla sig till musiken i takt, rytmik och melodi.

 

Alla våra dansledare/danslärare har någon form av pedagogisk- eller dansutbildning och vidareutbildas löpande under deras tid på Beats Dansstudio. För oss är det också viktigt att våra dansledare/lärare delar samma värdegrund som vår förening om allas lika värde.